Újrahangolás

2018. januári átállással, újrahangolással kapcsolatos tudnivalók, csatornakiosztások

Tisztelt Előfizetők!

A 2018. év eleji csatornakiosztás változás következtében a telefonos és személyes ügyfélszolgálatainkon megnövekedett ügyfél forgalom miatt várhatóan az elkövetkező időszakban hosszabb várakozási időre lehet számítani. 

2018 év elején módosul programkínálatunk. A változás szolgáltatási területünk 95%-án a digitális kínálatot érinti, így kérjük, hogy amennyiben a műszaki átállások után sem találja a kiosztásban szereplő csatornákat, végezze el digitális vevőkészülékének frissítését.

Műszaki átállások időpontjai és az ÚJ csatornakiosztások:

Január elsejéről másodikára virradó éjjel 0:00–6:00 óra között: Aba, Bonyhád, Dunaföldvár, Dombóvár, Kalocsa, Mecseknádasd, Mohács, Paks, Sárbogárd, Tamási, és Szekszárd térségében. A változások a digitális kínálatot érintik, melyek készülékén automatikusan frissülnek. Amennyiben mégsem, kérjük, végezze el eszközének frissítését.

 

Január másodikán napközben, rövid időre Bázakerettye, Dióskál, Dusnok, Egeraracsa, Kustánszeg, Kiscsehi, Lispeszentadorján, Pacsa, Zalatárnok településeken. Változások:

 • Story4 csatorna helyén az Izaura TV – érintett települések: Bázakerettye, Dusnok, Kustánszeg, Kiscsehi, Lispeszentadorján, Pacsa,Dióskál, Egeraracsa.
 • SportM csatorna helyén Digi Sport 1 – érintett települések: Kustánszeg, Zalatárnok.
 • SportM csatorna helyén Digi Sport 2 – érintett települések: Kiscsehi, Lispeszentadorján.
 • SportM csatorna helyén Eurosport – érintett települések: Pacsa, Dióskál, Egeraracsa.
 • History csatorna helyén a Discovery csatorna – érintett települések Pacsa, Dióskál, Egeraracsa válik elérhetővé.

A C8 csatorna mint a MINIMAX váltó csatornája minden településen megszűnik és a MINIMAX 24 órás sugárzásra vált.

 

Január másodikáról harmadikára virradó éjjel 0:00–6:00 óra között Lenti, Tapolca és Zalaegerszeg térségében. A változások a digitális kínálatot érintik, melyek készülékén automatikusan frissülnek. Amennyiben mégsem, kérjük, végezze el eszközének frissítését.

 

Január harmadikáról negyedikére virradó éjjel 0:00–6:00 óra között Kiskőrösön, valamint január tizedikén hajnalban 0:00–6:00 között Aparhanton. Ez utóbbi kettő esetében az analóg kínálatot is érintő változtatások miatt célszerű készülékét és digitális eszközeit újrahangolni.

 

TechniStar K2 ISIO, és Intek C63 típusú Set Top Boxaink készenléti (Stand by) üzemállapotban frissítik a csatornalistájukat. Kérjük az ügyfeleinktől, hogy az átállás éjszakáján kapcsolják készenléti (Stand by) állapotba a boxokat.

 

Amennyiben Ön a TV készülékét újra kívánja hangolni javasoljuk, hogy az alább technikai paramétereket állítsa be. Azon készülékeknél, ahol ezen pararméterek beállításra kerültek/kerülnek várhatóan a közeljövőben nem kell a beállításokon módosítani, elég egy újrakeresés/hangolás-t indítani. 

Automata hangolási útmutató

Menü / Hangolás / Automatikus / Antenna / Kábel / Analóg vagy Digitális / Digitális / keresés típusa: teljes

Amennyiben a hálózati opciót választja, akkor a lenti beállítási paraméterekkel tudja megtalálni a csatornákat.

Kézi beállítási pararméterek: 

Kezdő frekvencia: 370 MHz (370000 kHz)

Végfrekvencia: 850 MHz (850000 kHz)

Jelátviteli sebesség: 6875 kS/s

Moduláció: 256 QAM

Hálózati azonosító: 102

Digitális vevőegység újrahangolása

Amennyiben az Önnél található set-top-box-ot újra kell hangolni az alábbi dokumentumok segítséget nyújtanak.

Válassza ki az Önnél lévő set-top-box típusát, és a leírásban megtalálja a részletes újrahangolási útmutatót.

 • Global GCR 300 CX itt
 • INTEK C30CX itt
 • INTEK C700 itt
 • INTEK HD C63CX 1. verzió, 2. verzió (a box 2 féle távírányítóval került kihelyezésre)
 • KAON HD S220 itt
 • KAON HD S660 itt
 • MOTOROLA HMC3021 DIGITÁLIS VEVŐKÉSZÜLÉK itt
 • TechniStar K2 ISIO itt
 • TechniStar K1 CSP itt
 • TechniBox K1 itt
 • Technisat CE cablebox itt

Az újrahangolás következtében az eddig beállított gyerekzár funkciók törlődnek. A gyerekzár funkciót szükséges újra beállítani, amennyiben továbbra is szeretné igénybe venni!

Hogyan állíthatja be a gyerekzár funkciót egy adott csatornánál? A Tarr Kft. kínálatában elérhető set-top-boxok rövidített beállítási útmutatóját itt találja, ami alapján a beállítosokat elvégezheti: 

Global GCR 300 CX:  A menügomb segítségével lépjen a Főmenübe (Ha be van kapcsolva a gyerekzár, akkor a főmenübe is jelszóval (0000) tud belépni.) majd válassza ki a gyerekzár menüpontot. Ha be van kapcsolva a gyerekzár, akkor a gyerekzár menüpontban semmit nem kell tennünk. Ha nincs bekapcsolva, akkor kapcsolja be, majd lépjen vissza a főmenübe. Ez után a nyilak segítségével álljon a csatornaszerkesztés menüpontra és az OK gomb megnyomása után a nyilak segítségével válassza ki a gyerekzár funkciót . A nyilak segítségével álljon a lezárni kívánt csatornára és nyomja meg ismét az OK gombot. Mostantól a csatorna gyerekzár alatt van, amit egy kis szimbólum (lakat) is jelez a csatorna név mellett. Ha a lezárt csatornára állva újból lenyomja az OK gombot, akkor a gyerekzár feloldódik. Ha TV nézés közben egy lezárt csatornára kapcsol, annak tartalmát csak a helyes jelszó (0000) bevitele után láthatja.

INTEK C30CX A menügomb segítségével lépjen a Főmenübe (Ha már volt korábban zárolt csatorna,akkor a szülői felügyelet menübe is csak jelszóval (1234) enged be), majd válassza ki a csatorna zárolása opciót a függőleges nyíl gombokkal a gyerekzár/szülői felügyelet menüben, majd nyomja meg az OK gombot. Válassza ki a zárolni kívánt csatornát, a függőleges nyíl, a PR +/-, az oldalváltó fel/le kettős nyíl vagy a számjegy gombok segítségével, majd nyomja meg az OK gombot. A kiválasztott csatorna mellett megjelenik a zárolást jelző szimbólum (lakat). Ha a lezárt csatornára állva újból lenyomja az OK gombot, akkor a gyerekzár feloldódik. Ha TV nézés közben egy lezárt csatornára kapcsol, annak tartalmát csak a helyes jelszó (1234) bevitele után láthatja.

INTEK C700 A menügomb segítségével lépjen a Főmenübe (Ha már volt korábban zárolt csatorna,akkor a szülői felügyelet menübe is csak jelszóval (0000) enged be) majd válassza ki a csatorna zárolása opciót a függőleges nyíl gombokkal a gyerekzár/szülői felügyelet menüben, majd nyomja meg az OK gombot. Válassza ki a zárolni kívánt csatornát, a függőleges nyíl, a PR +/-, az oldalváltó fel/le kettős nyíl vagy a számjegy gombok segítségével, majd nyomja meg az OK gombot. A kiválasztott csatorna mellett megjelenik a zárolást jelző szimbólum (lakat). Ha a lezárt csatornára állva újból lenyomja az OK gombot, akkor a gyerekzár feloldódik. Miután kiválasztotta az összes lezárni kívánt csatornát, nyomja meg a piros gombot, ezzel menti a beállításokat. Ha TV nézés közben egy lezárt csatornára kapcsol, annak tartalmát csak a helyes jelszó (0000) bevitele után láthatja.

INTEK HD C63CX A menügomb segítségével lépjen a Főmenübe, majd válassza ki a csatorna zárolása opciót a függőleges nyíl gombokkal a gyerekzár/szülői felügyelet menüben, majd írja be a jelszót. Válassza ki a zárolni kívánt csatornát, a függőleges nyíl, a PR +/-, az oldalváltó fel/le kettős nyíl vagy a számjegy gombok segítségével, majd nyomja meg az OK gombot. A kiválasztott csatorna mellett megjelenik a zárolást jelző szimbólum (lakat). Ha a lezárt csatornára állva újból lenyomja az OK gombot, akkor a gyerekzár feloldódik. Ha TV nézés közben egy lezárt csatornára kapcsol, annak tartalmát csak a helyes jelszó (1111) bevitele után láthatja.

KAON HD S220/S660 A menügomb segítségével lépjen a Főmenübe és a nyilak segítségével lépjen a rendszerbeállítások menüpontra (itt kérhet jelszót: 0000), majd kapcsolja be a szülői tiltás funkciót. A nyilak segítségével lépjen vissza a főmenübe és válassza ki a csatorna szerkesztése menüpontot. A nyilak segítségével a lezárandó csatornákra állva, nyomja meg a SUB-T gombot. Lezár funkció kiválasztása után nyomjon egy OK gombot és jelölje ki a zárolni kívánt csatornákat, majd OK gombbal mentse el. Ha a lezárt csatornára állva újból lenyomja az OK gombot, akkor a gyerekzár feloldódik. Ha TV nézés közben egy lezárt csatornára kapcsol, annak tartalmát csak a helyes jelszó (0000) bevitele után láthatja TechniStar K2 ISIO A menügomb segítségével lépjen a Főmenübe, a nyilak segítségével álljon a Beállítások menüpontra és azon belül válassza ki a gyerekzár funkciót. Ha már be volt kapcsolva a gyerekzár funkció, akkor itt is kérhet jelszót (0000). A tartalmak engedélyezése után válassza ki a csatornát, sárga gomb lenyomásával hitelesítse. A Beállítások elfogadásához a boxot újra kell indítani, jelszó 0000. Ha a lezárt csatornára állva újból lenyomja a sárga gombot, akkor a gyerekzár kikódolásra kerül.

TechniStar K1 CSP A menügomb segítségével lépjen a Főmenübe, a nyilak segítségével álljon a Beállítások menüpontra és azon belül válassza ki a gyerekzár funkciót. Ha már be volt kapcsolva a gyerekzár funkció, akkor itt is kérhet jelszót (0000). A tartalmak engedélyezése után válassza ki a csatornát, sárga gomb lenyomásával hitelesítse. A Beállítások elfogadásához a boxot újra kell indítani, jelszó 0000. Ha a lezárt csatornára állva újból lenyomja a sárga gombot, akkor a gyerekzár kikódolásra kerül.

Amennyiben további kérdése merül fel, technikai segítségre van szüksége kérjük keressen bennünket a 1223-as telefonszámon, vagy bármelyik elérhetőségeink egyikén! 

 

 

Csatorna ajánló

Összes csatorna: