Weboldalt fejlesztünk!

Weboldalunk fejlesztés alatt áll. Az okozott kellemetlenségekért elnézésedet kérjük! Észrevételeidet szívesen vesszük, kérlek ide küldd: info@tarr.hu

Digitális adás


Tájékoztató a TARR Kft. digitális értéknövelt szolgáltatásról

A TARR Kft. 2007. szeptemberében kezdte el digitális televízió programcsomagjainak szolgáltatását, mely újabb előrelépést jelentett a fejlődés, a modernizáció útján. Az azóta eltelt időben tovább bővítette a kínálatát, aminek köszönhetően jelenleg 15 digitális csomag közül választhat: DIGIFILM, Útitárs, Kópévilág, Ritmus, Filmkalauz, Éden, Tudástár, FilmBox, HBO PAK, HBO MAXPAK, HD, Platina MIX, MIX.

Csomagjaink tartalmának összeállítási alapját a digitális szolgáltatásához kapcsolódó szlogenünk foglalja össze legjobban: célunk, hogy még tartalmasabb szórakozást nyújthassunk valamennyi Előfizetőnknek az otthoni kikapcsolódás során. ... a még tartalmasabb szórakozásért!

A digitális technológiának köszönhetően az eddigi, analóg csatornáinkon túl újabb, még szélesebb érdeklődési kört, érintő csatornákat tudunk sugározni.

A csatornák bővülése mellett az új szolgáltatás legfontosabb jellemzője, hogy a napjainkban elérhető legjobb kép- és hangminőség jut el az Előfizetőinkhez az összes nálunk előfizetett csatorna esetében, hiszen ha megrendeli bármely digitális csomagunkat, akkor mi változatlan áron, de digitális minőségben biztosítjuk párhuzamosan az eddig analóg módon sugárzott, Extra csomagunk csatornáit is. Újdonság az is, hogy már az analóg Mini csomag mellé is lehet digitális csomagot rendelni, így a legkisebb csomagra előfizető ügyfeleink részére is elérhetővé vált a digitális televíziózás lehetősége. Ez többek közt annyit jelent, hogy ha maga az adott csatorna Dolby Digital formátumban juttatja el a jelet a TARR Kft. berendezéseire, akkor a DVD filmeknél már megszokott, kiváló minőségű hangot tudjuk Önöknek mi is továbbítani.

További újdonság, hogy digitális szolgáltatásunkat CI modullal is igénybe vehetik Előfizetőink, amennyiben arra alkalmas TV készülékkel rendelkeznek. Ezzel a megoldással az összes csatorna digitális felbontásban látható, amely megadja Önnek a lehetőséget, hogy egyetlen távirányítóval kezelhesse TV készülékét.

A digitális szolgáltatás előnyei:

  1. Jobb kép- és hangminőség: A műholdak digitális formában juttatják el a jeleket a földi berendezésekbe, melyeket eddig át kellet alakítani analóg formában, s az átalakítás során történt minőségi romlás ezúttal kiküszöbölhető.Kifogástalan kép és hangminőség a környezeti tényezők zavarása nélkül.Nincs többé szellemkép, vagy színtorzulás.
  2. Kényelmi szempontok Set Top Box esetén: régebbi TV készülékekhez:Több csatornát nézhet kevesebb csatorna tárhellyel rendelkező Tv készülékéről.Lényegesen egyszerűsödik a tv csatornáinak beállítása!A Gyerekzár funkció segítségével lehetővé válik, hogy a korhatáros filmeket gyerekek ne nézzék meg, vagy csak szülői felügyelet mellett.Naprakész információkhoz juthat – akár egy hétre előre! – a műsorok kezdési időpontjáról és tartalmáról az Elektronikus Programkalauz segítségével.Kiválaszthatja, hogy milyen nyelven szeretné hallgatni, vagy feliratozva olvasni a műsort.
  3. Kényelmi szempontok CI modul esetén: DVB-C és digitális kártya fogadására képes Tv készülékekhez: Nem kell + beltéri egység A TV távirányítóján keresztül irányítható a digitális adás adta funkciók (pl.: műsor tartalma),Nincs plusz energiafogyasztás, nem foglal további helyett,Nincs plusz kábelezés sem (set-top-box és TV között)A modul közvetlen a TV készülékbe csatlakozik, ezért akár jobb képminőséget is elérhet, mint a set-top-boxal.

Elektronikus Programkalauz:

EPG szolgáltatásunk díjmentesen vehető igénybe, ami igazából nem más, mint egy elektronikus programfüzet, amit a Set-top-box segítségével a televízió képernyőjén lehet lapozgatni. Hasznos információkat találhatunk benne akár egy hétre előre a műsorok tartalmáról, korhatárra vonatkozó megjegyzésekről, kezdő és befejező időpontjáról, és egyéb, a műsor jellegétől függő kiegészítő információkról.

Set-top-box:

A Set-top-boxok azok az átalakító készülékek, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a digitális csatornákat a jelenlegi analóg televízió készülékeinken is fogni tudjuk. Az egyetlen feltétel ahhoz, hogy a boxot csatlakoztatni tudja a televízió készülékhez az, hogy a tévé rendelkezzen SCART vagy RCA csatlakozóval (AV bemenet). A televízió készülék tetejére szokták elhelyezni ezeket, a digitális jeleket, átalakító vevőberendezéseket, innét ered az elnevezésük. A TARR Kft. az értéknövelt digitális szolgáltatás megrendelése esetén az első Set-top-boxot díjmentesen biztosítja, második boxot pedig 900Ft+Áfa/hó áron lehet bérelni. Beüzemeléskor a kollégáink díjmentesen beállítják az első készüléket, viszont a kiegészítő hozzátartozókat, mint a SCART csatlakozót a tévé és a Set-top-box között, az Előfizetőnek kell megvásárolnia. Erre kedvezményes áron lehetősége van a Tarr Kft. ügyfélszolgálatain is.

CI modul:

Kártyafogadó egység a TV oldalán található „Common Interface” feliratú nyílásba kell behelyezni.

Digitális csomagok:

Jelenleg 13 digitális csomag érhető el rendszerünkön. A csomagok önmagukban nem rendelhetőek, csak és kizárólag valamely MINI, ALAP, vagy EXTRA csomag szolgáltatás mellé.

Megrendelés:

A digitális csomagok az ÁSZF-ben leírt módon rendelhetőek, azaz, személyesen az ügyfélszolgálatainkon, levélben, telefonon, faxon, vagy emailben. A megrendelés napjától számított 15 napon belül kollegáink beüzemelik a szolgáltatást.